ARTIKELEN

Realiteit zal altijd groter zijn dan onze dromen

0b347d1f2b2bfbaa8f1eaa25fa16b881

Mensen zijn vaak gevangen in hun dagdromen. Onze gedachtes drijven af naar plaatsen waar wij ons liever in zouden bevinden. Met mensen zijn waar we liever mee zouden willen zijn dan degene waar wij nu mee zijn. Het eten en drinken die wij liever zouden willen hebben dan dat wij hebben.

Hebben wij wel eens stilgestaan over wat groter is? De realiteit of onze dromen? De Profeet Muhammad (ﷺ) beantwoorde deze stelling in het beschrijven van het Paradijs (Jannah). De Profeet Muhammad (ﷺ) vertelde dat Allah (God) het volgende heeft gezegd:

“Ik heb voorbereid voor Mijn dienaren wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en geen menselijk hart zich kan voorstellen.” Hadith – Qudsi

De realiteit van het Paradijs is groter dan alles wat wij ons kunnen voorstellen of van kunnen dromen in dit leven. Het Paradijs is de ultieme droom. Maak het jouw drijfveer en motivatie. Betreft dit leven, dit leven is een middel om onze dromen werkelijkheid te maken. Het kan zijn dat jij niet alles hebt in dit leven waarvan jij droomt. Maar als jij hard werkt zal Allah (de Gever) garanderen dat jouw dromen uit komen in het volgende leven.

Moge Allah (de Beschermende Vriend) ons inwoners van het Paradijs maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s