ARTIKELEN

Laat de toekomst met rust tot zij aanbreekt

“De gebeurtenis bevolen door Allah, zal voorbijgaan, probeer het dus niet te versnellen.” KoranHoofdstuk An-Nahl (De Bij) regel 1.

16_1

Haast je niet en ren niet achter de dingen aan die nog moeten gaan gebeuren. Denk jij dat het verstandig is om vruchten te plukken voordat ze rijp zijn? Morgen bestaat niet, want het is vandaag geen realiteit, dus waarom moet jij je er dan mee bezighouden. Waarom ben jij bang voor toekomstige rampen? Waarom wordt jij door de gedachten daaraan in beslag genomen, helemaal als jij niet eens weet of jij morgen wel zult zien?

Het is belangrijk om te weten dat morgen tot de wereld van het verborgene behoort, en daar hoeven we ons pas zorgen over te maken als hij er is. Wie weet, misschien bereiken wij de dag van morgen nooit, of is er geen dag van morgen meer voordat wij hem kunnen bereiken, of misschien bereiken we hem wel en komen we hem veilig door.

In onze godsdienst wordt neergezien op het beheerst worden door toekomstverwachtingen, want het zorgt ervoor dat we een langdurige verbondenheid met deze wereld hebben, een verbondenheid die een goede gelovige mijdt. Veel mensen uit deze wereld zijn onbeschrijfelijk bang voor toekomstige armoede, voor honger, ziekte en rampen; dit soort gedachten worden door de duivel geinspireerd.

“Shaytan bedreigt jullie met armoede en beveelt jullie zonden te plegen, terwijl Allah jullie vergiffenis belooft van Hemzelf en overvloed, en Allah is voldoende voor de noden van al Zijn schepselen, Alwetend.” KoranHoofdstuk Al-Baqara (De Koe) regel 268.

Velen huilen omdat zij zich in de toekomst van honger zien sterven, na een maand ziek worden, of omdat ze bang zijn dat de hele wereld over een jaar zal eindigen. Iemand die niet weet wanneer hij gaat sterven (en dat zijn we allemaal), moet zichzelf niet met dit soort gedachten bezighouden.

Omdat jij met de bezigheden van vandaag bezig bent, moet jij de dag van morgen aan het moment overlaten waarop hij aanbreekt. Hoed u ervoor dat jij onnodig sterk aan de toekomst van deze wereld gehecht bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s